FC Brabantia
Wij promoten het toerfietsen in de ruimste zin van het woord.
 

Woensdagavond app-groep.

Op initiatief van Corné zijn we met de invoering van de zomertijd 2018 begonnen met een woensdagavond
app-groep.
De doelstelling is om iedere woensdagavond met een groep leden en niet-leden een trainingsronde te rijden, waarbij de afstand en snelheid wordt afgestemd op de mogelijkheden binnen de groep op die avond.
De trainingsrit heet dan ook niet voor niets een "social ride".

Ieder lid van de app-groep kan het initiatief nemen om andere leden te informeren dat hij/zij van plan is om op woensdagavond te gaan fietsen.
De ervaring leert inmiddels dat de andere leden van de app-groep daarop reageren zodat de initiatiefnemer weet wie er in ieder geval meegaan.

Elke woensdagavond wordt standaard om 18.15 uur vertrokken vanuit onze sponsor Optiek van Meer in Sint Willebrord. De groep die hier vertrekt gaat dan via de rotonde in Sprundel, waar de liefhebbers vanuit Sprundel kunnen aansluiten, naar onze andere sponsor Tankstation de Haan in Rucphen, waar de laatste groep uit Rucphen/Schijf gaat aansluiten.
Hier wordt bepaald welke ronde er gereden gaat worden en in welk tempo.

Het is een zgn. open rit, waar ook niet-leden zonder verplichtingen aan mee kunnen doen.
Dus heb je vrienden of kennissen die ook graag fietsen dan is het goed hen uit te nodigen mee te rijden. Ze zijn van harte welkom.
Hieronder enkele verslagen van de gereden ritten.

30-5-2018

Deze zwoele zomeravond is er maar een relatief kleine groep van 10 man. Sommige trouwe deelnemers hadden al laten weten niet mee te kunnen vanwege het werk of vanwege het feit dat ze vastzaten in de file.
De groep heeft gekozen voor een rit Kalmthoutse heide via Achtmaal, Nieuwmoer, Nispen, Roosendaal (in deze volgorde).
Van het begin af aan zat het tempo er goed in. Slechts één keer werd er aangegeven dat het iets minder mocht en daar werd dan ook meteen gevolg aan gegeven, want uiteindelijk bepaalt bij een social ride het langzaamste schip de gang van het konvooi.
De samenstelling van de groep was dusdanig dat we deze mooie en niet al te verre rit van 52 kilometer hebben afgesloten in een tempo van 32,7 km p/uur.

Laat je door dit gereden gemiddelde echter niet afschrikken en niet weerhouden om mee te rijden, want als jouw max veel lager ligt dan houden we daar gewoon rekening mee!! 
Het is en blijft een social ride en daar houden we ons dan ook aan. De samenstelling van de groep bepaalt het tempo en niet de snelste rijder in de groep.

9-5-2018

Ook deze avond weer een prima bezetting vanuit alle kerkdorpen van onze gemeente. Met 16 man zijn we begonnen aan een rit van uiteindelijk meer dan 60 kilometer.
De weersomstandigheden waren prima en de bezetting was van een dusdanig gehalte dat het tempo behoorlijk hoog gehouden kon worden namelijk 31,3 km p/uur gemiddeld. Voor iedereen die dit leest en denkt dat gaat mij te hard kunnen we stellen dat het tempo automatisch naar beneden wordt bijgesteld als er mensen bij zijn die een tempo van boven de 30 kilometer p/uur niet aan kunnen. Met andere woorden: sluit gerust aan!! Het tempo wordt echt afgestemd op de langzaamste van de groep.
De rit leidde net zoals vorige week via Nispen naar Bergen op Zoom. Bij Bergen op Zoom zijn we de A58 overgestoken om via het prachtige natuurgebied De Heide richting Moerstraten te fietsen.
Via Moerstraten, Welberg en Kruisland naar Oud-Gastel, waarna we klimtraining hebben gehad bij de nieuwe viaducten van Roosendaal. Behoorlijk pittig was dat.
De klimtraining deed ieder op zijn eigen niveau, maar daarna hebben de snelsten keurig gewacht op de rest om samen weer richting Rucphen te rijden.

2-5-2018
Vanavond een mooie ronde Klavervelden gereden. Afhankelijk uit welke plaats van de gemeente je komt betekent dit een rit van 53 km tot 60 km.
Een fantastische opkomst van 24 renners, waaronder ook veel niet-leden.
Deze niet-leden hebben zich prima aangepast binnen de groep. De snelheid ligt met 
30-31 km p/uur weliswaar wat hoger dan normaal, maar er is wel sprake van samen uit samen thuis. Een seintje naar de koptrekkers was voldoende om het tempo iets te laten zakken. Twee renners hebben na zo'n 15 kilometer afscheid van de groep genomen, maar wel op vrijwillige basis met als reden zware benen. Als ze dat niet hadden gedaan was het tempo gewoon iets naar beneden bijgesteld.
In de laatste 10 kilometer werd er door één van de Brabantia deelnemers lek gereden, waarbij het tekenend was dat de hele groep wachtte tot het euvel was hersteld. 
Sluit je aan, het is echt heel erg leuk en er wordt rekening gehouden met jouw mogelijkheden!!
Een mailtje naar secretaris@fcbrabantia.nl is voldoende om je toe te voegen aan de app-groep.

 


25-4-2018.

We zijn nu een paar weken bezig en kunnen stellen dat het een succes is. Het aantal deelnemers is meer dan behoorlijk en overstijgt vaak het aantal van 15.
De ritten zijn gevarieerd waarbij afstand en tempo worden afgestemd op de mogelijkheden binnen de dan aanwezige groep renners.
Tot nu toe ligt de afstand meestal zo rond de 60 kilometer, wat voor een beetje geoefende renner goed te doen is.