FC Brabantia
Wij promoten het toerfietsen in de ruimste zin van het woord.

 

 


NIEUWSBRIEF HERFST 2018

De Nieuwsbrief "Herfst 2018" is uitgebracht en digitaal verzonden naar al onze leden en sponsoren.Houd je emailbox in de gaten en zorg voor een goede ontvangst ervoor dat je het emailadres van de afzender "secretaris@fcbrabantia.nl" toe hebt gevoegd aan je adressenboek.De Nieuwsbrief is ook terug te vinden op onze website. Klik daarvoor hier

 


FEESTMIDDAG 2018

Zondag 9 september waren een behoorlijk aantal leden, waaronder ook één erelid, aanwezig op onze jaarlijkse feestmiddag.
Vanaf 14.00 uur kwamen de leden mondjesmaat De Trapkes binnen, wat er uiteindelijk toe leidde dat rond de klok van 15.00 uur er een mooie en gezellige drukte ontstond in de foyer.
Het programma was in het begin van de middag vooral gericht op de rondleiding door De Trapkes, uitermate goed voorbereid en verzorgd door Toon van de Sanden. De deelnemers aan deze rondleiding waren erg positief verrast door wat de gemeenschap van Sprundel had weten te realiseren bij de renovatie van de kerk van het dorp.

Degene die niet hebben deelgenomen aan de rondleiding, de meesten met als reden dat ze dit al een keer hadden gedaan, hebben zich onderling prima vermaakt door gezellig met elkaar bij te praten over vroeger, heden en de toekomst. Bovendien werd ook het biljart veelvuldig gebruikt, maar echte talenten hebben zich wat dit spel betreft niet aangediend.

Tegen de klok van 16.30 werd de BBQ in orde gemaakt. Zoals vanouds weer prima verzorgd door slagerij Monden uit Sprundel.

De verrassing van de dag kwam rond de klok van 17.00 uur in de persoon van Wessel Kort uit Rucphen. Tot dan toe een relatief onbekende bij de meesten van de vereniging, maar aan het einde van de dag was zijn naam gegrift in het geheugen van haast alle leden.
Wessel is een meer dan talentrijke jonge goochelaar uit onze eigen gemeente, die zelfs al heeft meegedaan aan de Nederlandse kampioenschappen goochelen en daar een bijzonder eervolle tweede plaats wist te bemachtigen.
Met je de neus er bovenop was het onnavolgbaar wat er allemaal gebeurde; je geloofde je ogen en hersenen niet.

De feestmiddag werd afgesloten rond de klok van 20.00 uur en alle aanwezigen kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde middag met dank aan de feest commissie.

YELLOW JERSEY CLASSIC 2018

Zaterdag 8 september is de Yellow Jersey Classic gereden. Een evenement georganiseerd door onze sponsor Rogelli sportswear.

Naast vele oud gele-trui dragers uit de Tour de France hebben nog eens ruim 230 wielerliefhebbers aan deze promotietocht meegereden. Onder hen waren ook een aantal leden van FC Brabantia.
Zij hebben deze rit als geweldig ervaren en vinden dit voor herhaling vatbaar. Wellicht volgend jaar nog meer deelnemers vanuit onze eigen vereniging. Dat zou mooi zijn.

FEESTMIDDAG 2018.

Net als voorgaande jaren organiseert FC Brabantia ook dit jaar weer een feestmiddag. Deze feestmiddag wordt gehouden in De Trapkes te Sprundel op zondag 9 september a.s.

De feestcommissie (Adri en John) rekent samen met het bestuur op een groot aantal deelnemers. We kunnen op deze middag samen alle activiteiten van het zomerseizoen nog eens nabespreken en bovendien kunnen we genieten van een interessante rondleiding door het dorpshuis De Trapkes met haar rijke historie en we kunnen alvast vooruit kijken naar de winteractiviteiten waaronder onze eigen Rogelli veldtoertocht.

Het programma is door de feestcommissie als volgt vastgesteld:

14.00 uur:  Koffie met gebak en aansluitend de opening
15.00 uur:  Rondleiding door De Trapkes.
                  Deze rondleiding wordt verzorgd door Toon van de Sanden.
17.00 uur:  Huldiging jubilaris Cor Ros
17.30 uur:  BBQ

Voor de organisatie en de rondleiding is het belangrijk te weten hoeveel leden naar deze middag komen. Daarom vragen we de leden om onderstaand inschrijfformulier in te vullen met hun voor- en achternaam, keuzes te maken en daarna het formulier te verzenden.
Doe dit vóór 1 september a.s., want daarna sluit de inschrijftermijn!

Graag tot 9 september a.s.!!


NIEUWSBRIEF.

De Nieuwsbrief "Zomer 2018" is uitgebracht en digitaal verzonden naar al onze leden en sponsoren.
Houd je emailbox in de gaten en zorg voor een goede ontvangst ervoor dat je het emailadres van de afzender "secretaris@fcbrabantia.nl" toe hebt gevoegd aan je adressenboek.
De Nieuwsbrief is ook terug te vinden op onze website. Klik daarvoor hier

YELLOW JERSEY CLASSIC 2018.

We maken onze leden nu alvast attent op het jaarlijkse evenement The Yellow Jersey Classic.
Dit evenement draagt erg bij aan de promotie van de gemeente Rucphen als dé wielergemeente van Nederland. Wij mogen daar als FC Brabantia natuurlijk niet bij ontbreken.

We zullen t.z.t. nog wel nadere informatie verzorgen.
Onderstaand echter wat eerste info:

Geïnteresseerden kunnen zich voor € 15,=  aanmelden voor het middagprogramma.
Inschrijven hiervoor kan op de website yellowjerseyclassic.com onder de button ‘deelnemen’ of per mail aan: organisatie@rogelli.com.

Agenda: 

13:30 – 15:00     1e helft wielertocht

15:00 – 15:25     Pauze

15:25 – 17:00     2e helft wielertocht

 

We zien jullie graag zaterdag 8 september 2018 tijdens de Yellow Jersey Classic.


RABOBANK CLUBKAS CAMPAGNE.

De Rabobank Clubkas Campagne 2018 heeft voor FC Brabantia een bedrag opgeleverd van
€ 489,60.
Dit mooie en erg welkome bedrag is behaald mede dankzij onze leden, die zelf hun stem hebben uitgebracht op FC Brabantia en wellicht ook kennissen, familie en vrienden hebben weten te bewegen op FC Brabantia te stemmen.
Dank daarvoor.

WOENSDAGAVOND APP-GROEP.

Sinds het ingaan van de zomertijd 2018 is de woensdagavond app-groep actief.
Dit is een app-groep, ontstaan op initiatief van enkele leden die op de zomeravonden graag met een groep trainen. Bij deze trainingen staat het plezier en samen fietsen voorop en is het tempo van ondergeschikt belang. Dat tempo wordt afgestemd op de aanwezige leden.

Elk lid van de app-groep kan het initiatief nemen om de andere leden van de app-groep uit te nodigen om samen te gaan fietsen. Het meerijden staat ook open voor niet-leden van FC Brabantia en van deze mogelijkheid is inmiddels ook al door een paar mensen gebruik gemaakt , zeer tot tevredenheid van alle renners.
Onze Facebook pagina geeft wekelijks inzicht in de bedoeling van de eerstkomende woensdag.

Leden, maar ook niet-leden, die zich nog willen aanmelden voor de app-groep kunnen dat doen door een e-mail te sturen naar de beheerder van de app-groep, de secretaris van onze vereniging.
E-mailadres: secretaris@fcbrabantia.nl.

GIEL LAMBREGTS VELDTOERTOCHT GAAT VERDER ALS: 

ROGELLI VELDTOERTOCHT.

De naam van onze internationaal bekende veldtoertocht wordt vanaf heden gewijzigd. De Giel Lambregts veldtoertocht gaat de eerstkomende 5 jaar verder als de
ROGELLI VELDTOERTOCHT. (klik hierop en je wordt automatisch naar de website van Rogelli geleid).

Rogelli heeft zich als sponsor verbonden aan de naam van onze veldtoertocht.
Onze voorzitter heeft hierover een mooi introductie stuk met een terugblik naar het verleden geplaatst op onze speciale webpagina's Informatie veldtoertocht en 
Historie Rogelli veldtoertocht (klik hierop en je wordt automatisch naar de bewuste pagina gevoerd).